Hvordan unngå inntrenging av villsvin og piggsvin i hagen: hvordan bygge et elektrisk gjerde

Hvordan holde villsvin og andre ville dyr unna landet deres?
Landbruksentreprenører eller små private bønder dedikert til dyrking av jord har minst én gang opplevd opplevelsen av invasjonen av dyrelivet som truer deres avlinger (som for eksempel inntrenging av villsvin, piggsvin, rådyr).

En av de mest brukte metodene for å holde dyr borte fra landet er det elektriske gjerdet. I tillegg til å motvirke inntrenging av ville dyr, kan den også brukes til å beskytte og avgrense husdyr innenfor et område.

Det elektriske gjerdet fungerer takket være strømpulsene som genereres av et energiapparat. To separate koblinger går fra strømforsyningsenheten: en til gjerdet laget av ledertråden og en annen til bakken.

Hvordan bygge et elektrisk gjerde?
Det anbefales å jorde det elektriske gjerdet med 3 galvaniserte stolper, plassert 3 meter fra hverandre.

Når et dyr berører det elektrifiserte gjerdet vil det oppleve et elektrisk støt som varer i tusendeler av et sekund. På denne måten vil dyret bevege seg bort.

Hvordan holde villsvin unna: hva trenger du for å lage et elektrisk gjerde?
For å bygge et elektrisk gjerde er det nødvendig å ha noen grunnleggende komponenter, inkludert strømforsyningen, ledertråden, isolatorene, jordingspolen og andre materialer.

Gemi Elettronica er det italienske selskapet som produserer alle materialene som trengs for å lage et elektrisk gjerde.

Energigiveren er enheten som genererer elektriske impulser til gjerdet. Det er viktig å velge riktig energiapparat for å ha riktig strøm på gjerdet.

Den første forskjellen gjøres i henhold til typen strømforsyning, som kan være:

12 V batteri (som også kan kombineres med et solcellepanel som lader batteriet);
220 V strøm.
De forskjellige energigiverne til Gemi Elettronica kan dekke fra 5 km til 8 km med ekte omkrets. Med pulser generert fra 10000 V til 15000 V avhengig av valgt modell.

Hvordan jage bort villsvin: valget av den røde tråden
Valget av den røde tråden avhenger av lengden på innhegningen og dyrene som innhegningen er laget for. Faktisk har hver ledning sin egen motstand og sin egen dispersive kapasitet, angitt i ohm / m. Jo nærmere ohm / mt-verdien er null, jo mindre vil strømlekkasjen være, så gjerdet vil fungere bedre.

Ledertråden må føres inne i isolatorene, som er verktøy som fikserer og fjerner de elektriske ledningene fra stolpene som brukes til å bygge det elektriske gjerdet.Isolatorene skilles ut etter hvilken type stolpe de skal påføres. Stolpene kan nemlig være i tre eller jern. Så det finnes skrueisolatorer for trestolper, og isolatorer for jernstenger.

Gemi Elettronica er i stand til å gi produkter med CE-merket, laget i Italia, en garanti for maksimal sikkerhet, for både mennesker og dyr.

Alle produkter kan kjøpes ved å klikke her.