Veiledning for jording av et elektrisk gjerde: Funksjoner og viktighet.

Veiledning for jording av et elektrisk gjerde: Funksjoner og viktighet.

Veiledning for jording av et elektrisk gjerde: Funksjoner og viktighet

Innledning

Jording er en grunnleggende del av korrekt installasjon og drift av et elektrisk gjerde. I denne artikkelen vil vi utforske hva jording er, hvorfor det er viktig, hvordan det bør utføres, og om det krever vedlikehold over tid. Oppdag alt du trenger å vite for å sikre optimal drift av ditt elektriske gjerde.

Hva er jording for et elektrisk gjerde?

Jording for et elektrisk gjerde er et system som tillater overskudd av elektrisk strøm å avlede seg ned i bakken. Det innebærer å installere en jordingsstang tilkoblet den elektriske gjerde-energizeren. Jordingsstangen fungerer som en "utladning" for strømmen, og forhindrer skade på dyr samtidig som strømmen ledes riktig.

Hvorfor er jording viktig for et elektrisk gjerde?

Jording er avgjørende for å sikre effektiviteten og sikkerheten til det elektriske gjerdet. For å oppnå komplett strømavledning fra energizeren, bør jordingen gjøres ved å sette inn 3 galvaniserte stenger 1 meter ned i bakken. Jording tillater overskuddsstrøm å avledes ned i bakken, og forhindrer potensiell skade samtidig som det sikrer stabil gjerdedrift.

Hvordan bør jording for et elektrisk gjerde utføres?

Jording må gjøres korrekt for å sikre optimal drift av det elektriske gjerdet. Her er noen viktige punkter å vurdere:

  • Valg av jordingsstang: Jordingsstangen kan være laget av en galvanisert stang eller for eksempel en vannrør. Det er viktig å bruke et ledende og korrosjonsbestandig materiale for å sikre god konduktivitet og langvarig holdbarhet.
  • Dybde på jordingsstangen: Jordingsstangen bør installeres på tilstrekkelig dybde for å sikre tilstrekkelig kontakt med bakken. Generelt anbefales det å sette jordingsstangen minst 80 cm ned i bakken.
  • Tilkobling til energizeren: Jordingsstangen må kobles til den elektriske gjerde-energizeren ved hjelp av en jordingsledning (gul-grønn). Det er viktig å sikre en solid og sikker tilkobling for å unngå strømlekkasjer.

Krever jording for et elektrisk gjerde vedlikehold over tid?

Nei. I perioder med alvorlig tørke anbefales det å vanne bakken for å sikre riktig jording.

Konklusjon:

Jording for et elektrisk gjerde er en avgjørende faktor for dets korrekte drift og sikkerheten til dyrene og individene involvert. Ved å følge retningslinjene beskrevet ovenfor, kan effektiv og varig drift av det elektriske gjerdet sikres. Undervurder ikke viktigheten av jording og sørg for å følge anbefalingene for å sikre riktig fungerende gjerde.

Trenger du å bygge ditt elektriske gjerde fra bunnen av?

Dette er det du trenger:

Først trenger du å velge en elektrisk gjerde-energizer, som sender ut strømpulser på gjerdetrådene. Det finnes ulike modeller, hver designet i henhold til spesifikke behov:

Så trenger du en leder: For eksempel Elektrisk gjerdetråd, ideell hvis du vil inneholde store dyr eller gjerdet ditt land for å beskytte det mot dyreinvasjoner som villsvin og hjort.

Til slutt trenger du Isolatorer å skru på stolpene. Avhengig av materialet til stolpene, er det spesifikke isolatorer: