Det kommer røyk ut av peisen min! Hva burde jeg gjøre?

Det kommer røyk ut av peisen min! Hva burde jeg gjøre?

Hvorfor ryker peisen din opp i huset?

Din peis er et tradisjonelt og sjarmfullt element inni et hjem, men det kan bli et mareritt når den begynner å produsere røyk i stedet for varme. Dette kan forårsake ubehag, dårlig lukt og til og med helseproblemer for beboerne i huset. La oss utforske de vanligste årsakene til dette problemet og hvordan du kan takle dem.

De viktigste årsakene som påvirker den riktige funksjonen av en peis er flere, inkludert: feil dimensjonert skorsteinsrør; utilstrekkelig isolert kaldt rør; bøyd rør; mangel på luft inne i rommene; ugunstig vind; dårlig bygget skorstein eller dårlig designet peis.

Lengden på skorsteinen kan også påvirke tilstedeværelsen av røyk. Hvis skorsteinen er for kort i forhold til romstørrelsen eller brennkraften, vil det resultere i dårlig luftsirkulasjon og røyken vil tendere til å hope seg opp inne i rommet.

Hvordan kan du fortelle om peisen din trekker godt?

Når det gjelder bruk av en peis, er det essensielt å forstå om skorsteinen trekker riktig. En dårlig trekking peis kan føre til en rekke problemer, som røykspredning i huset eller opphopning av karbonmonoksid. For å sikre sikkerheten og komforten i hjemmet ditt, er det viktig å kjenne tegnene som indikerer om peisen fungerer som den skal.

En av de enkleste måtene å avgjøre om peisen trekker bra er å observere røyken som kommer ut av skorsteinen. Hvis røyken kommer ut jevnt og direkte oppover, er det et godt tegn på at peisen fungerer som den skal. På den annen side, hvis røyken blir presset tilbake inn i rommet eller sprer seg lateralt, kan det være et problem med trekket.

En annen ting å se etter er tilstedeværelsen av sot på peisdørens glass. Hvis soten samler seg raskt på glasset, kan det være en indikasjon på at peisen ikke får nok luft til å brenne skikkelig. I så fall kan det være nødvendig å øke luftinntaket eller rense eventuelle hindringer.

I tillegg, hvis du lukter røyk i huset selv når peisen er på og fungerer, betyr det at det er et problem med trekket. Det kan være nødvendig å sjekke skorsteinsrøret for blokkeringer eller hindringer som hindrer røyken i å komme ut skikkelig.

Det er også viktig å vurdere tilstedeværelsen av luftstrømmer inne i huset. Hvis det er åpne vinduer eller dører nær peisen, kan det være en luftstrøm som forstyrrer trekket. Lukke vinduene og sjekke for trekk kan hjelpe med å løse problemet.

I noen tilfeller kan problemet skyldes feil dimensjonering av skorsteinen for rommet. Hvis skorsteinen er for liten, kan den ikke generere nok trekk for å brenne veden skikkelig. I så fall kan det være nødvendig å konsultere en profesjonell for å endre størrelsen på skorsteinen eller installere en ny.

Til slutt, hvis du mistenker et problem med trekk i peisen din, er det alltid lurt å søke hjelp av en profesjonell. En ekspert vil kunne gjennomføre en grundig evaluering av peisen og identifisere eventuelle trekkproblemer. Det kan være nødvendig å rense skorsteinsrøret, bytte skorsteinskappen eller utføre andre reparasjoner for å sikre riktig peisfunksjon.

I konklusjonen er det å forstå om peisen trekker riktig vesentlig for å sikre sikkerheten og komforten i hjemmet ditt. Observering av røyken som kommer ut av skorsteinen, sjekke for sot på peisdørens glass og verifisere tilstedeværelsen av røyklukt i huset er alle viktige tegn å holde øye med. Hvis problemer oppstår, er det tilrådelig å konsultere en profesjonell for en grundig vurdering og eventuelle nødvendige reparasjoner.

Ryker peisen din?

Vi hos GEMI har løsningen med våre skorsteinsaspiratorer!

Våre Produkter

Innenfor GEMI-universet er vi stolte over å presentere vårt brede utvalg av skorsteinsaspiratorer, hver med unike egenskaper som vil imøtekomme de ulike behovene til kundene våre. Vår dedikasjon til kvalitet har ført oss til å utvikle et variert utvalg av modeller, og sikre at hvert eneste detalj er nøye utformet og produsert.

Grunnleggende Peis Aspiratorer: For de som leter etter pålitelige og effektive løsninger, tilbyr vi vår serie med grunnleggende peis aspiratorer. Disse modellene er designet for å gi solid ytelse til en overkommelig pris, og sikre effektiv fjerning av røyk uten å kompromittere kvaliteten.
Hovedfunksjoner: 300 C° sug, 3 års garanti og 2500 M³/t sugestyrke.

Profesjonelle Peis Aspiratorer: Hvis du er ute etter profesjonell ytelse, kjennetegnet av enda mer kraft og pålitelighet, er våre profesjonelle røykuttrekkere det ideelle valget.
Hovedfunksjoner: 700 C° sug, 6 års garanti og 3800 M³/t sugestyrke.

Vår samling omfatter også et utvalg av aspiratorer laget med høykvalitetsmaterialer, inkludert rustfritt stål og kobber.

Rustfrie Peis Aspiratorer: Rustfrie aspiratorer inkarnerer moderne eleganse og er bygget for å tåle tidens prøve, og tilby effektiv sug og sofistikert stil.

Elektrisk røykuttrekker med 6 hastigheter, helt designet i rustfritt stål AISI 304. Takket være strukturen, motstår røykuttrekkeren korrosjon forårsaket av værforhold og salt, for økt holdbarhet over tid. 3800m³/t motor kraft, kan monteres på alle skorstein størrelser. Røykuttrekker som tåler opptil 700°, i

Innenfor Gemi-universet er vi stolte av å presentere vårt brede utvalg av røykuttrekk forpeiser, hver med unikefunksjoner som vil imøtekomme ulike behov hos våre kunder. Vår forpliktelse til ekspertisehar ledet oss iutviklingen av et mangfoldig utvalg av modeller, og sørget for at hver detalj er nøyeutformet og ivaretatt.

Peisuttrekk"grunnleggende": Peisuttrekk for de som søker pålitelige ogeffektive løsninger, tilbyr vivår linje med grunnleggende peisuttrekk. Disse modellene er designet for å tilby solidytelse til en overkommeligpris, og sikrer effektiv fjerning av røyk uten å kompromittere kvaliteten.
De viktigstefunksjonene: 300 °C sug,3 års garanti og 2500 m³/t sugestyrke.

Peisuttrekk"profesjonell": Hvis du derimot leter etter profesjonelleytelsesnivåer, kjennetegnet avenda mer kraft og pålitelighet, er våre profesjonelle røykuttrekk det ideelle valget.
Deviktigste funksjonene:700 °C sug, 6 års garanti og 3800 m³/t sugestyrke.

Vår samling inkluderer også et utvalg av uttrekkere laget av materialer av høy kvalitet,inkludert rustfritt stål ogkobber.

Peisuttrekk"stål": Ståluttrekkerne representerer en moderne eleganse og erbygget for å motstå tidensutfordringer, og tilbyr effektivt sug og sofistikert stil.

Elektrisk røykavsug med 6hastigheter, heltdesignet i rustfritt stål Aisi 304. Takket være konstruksjonen motstår røykavsugningenkorrosjon forårsaket avatmosfæriske forhold og sjøsprøyt, og gir økt holdbarhet over tid. Motorstyrke på 3800 m³/t,kan installeres påenhver størrelse skorstein. Motstandsdyktig røykavsug opptil 700°C ved brann.

Peisuttrekk"kobber": På denannen side gjenspeiler kobberuttrekkerne ikke bare en klassisk skjønnhet, men har ogsåegenskaper med langvarigmotstand.
Kobberpipens røykavsug er toppmodellen blant Gemi's elektriske uttrekkere.Bygget helt i rustfritt stålAisi 304, for å tillate motstand mot atmosfæriske forhold og sjøsprøyt. Også estetisktiltalende med kobberbelegg.Som den profesjonelle "moro"-modellen, suger den 3800 m³/t og tåler opp til 700°C.Problemfri røykavhendinggarantert. Ideell for peiser, ovner, griller, etc. 10 års garanti på hele strukturen tilrøykuttrekkeren.

Kjøp nå!.